Kävijöille

Sotahuutoon osallistuminen

Sotahuutoon taistelijana osallistuminen tapahtuu useimmiten osana ryhmää, mutta myös yksin voi ilmoittautua. Ryhmiä joihin on mahdollista liittyä löytyy ympäri Suomea, ja hyvä tapa tutustua on mennä oman paikkakuntansa avoimiin treeneihin. Ryhmien ja ryhmäkohtaisten treenien luonne vaihtelee joskus runsaastikin, mutta Sotahuutoon kaikki boffaajat tulevat pitämään hauskaa. Treenien ollessa käynnissä tietoa monien treenien aikatauluista löytyy mm.osoitteesta boffaus.fi/treenit.

 

Sotahuutoon voit osallistua myös keräämällä kavereista kokoon oman uuden ryhmän. Ryhmän koko voi olla mikä tahansa yli yhden, mutta Sotahuudon pisteytykseen osallistuvat vain 10+ hengen ryhmät. Tapahtumaan osallistuakseen ryhmän on ilmoittauduttava ilmoportaalin kautta, maksettava ilmoittautumismaksut, asetettava johtaja (joka osallistuu johtajakokouksiin ennen taisteluita), tehtävä itselleen lippu, ja sovittava ryhmän ulkoasu (lipun ja vaatetuksen/panssarin yhteiset värit, teemat, aseiden mallit). Ryhmällä on oltava tapahtumassa omat aseet ja niiden on oltava hyvät ja tarkastuksesta läpi menneet. Lopuksi: ryhmän on saavuttava paikalle.

 

Lähes kaikki Sotahuutoon osallistujat taistelevat ainakin osan ajasta, mutta Sotahuutoon on mahdollista osallistua myös osa-aikaisena työvoimana tai osana yksittäisen ryhmän huoltojoukkoja/”leirihengaajia”. Huoltojoukot maksavat huomattavasti pienemmän hinnan tapahtumaan osallistumisesta, ja ryhmästä riippuen saattavat hoitaa esimerkiksi ryhmän sisäisen ruoanlaiton sekä auttaa leirin pystytyksessä ja ylläpidossa viikonlopun ajan. Huoltojoukot ovat tervetullut lisä seuraamaan taisteluita sivusta, ja saavat halutessaan osallistua iltaohjelmaan ja saunaan sekä muuten toimia tapahtuma-alueella kuten taistelijakävijät.

 

Jos haluat osallistua Sotahuutoon ilman taistelua matalalla kynnyksellä ilman omaa ryhmää, harkitse työvoimaksi ilmoittautumista! Saat vaivoistasi vähintään ilmaisen tapahtumaosallistumisen, ja pidemmillä vuoroilla ylimääräisiä työvoimaetuja.

Sotahuudon rakenne

Sotahuutoon saavutaan paikalle perjantaina iltapäivästä tai illasta. Perjantai on usein kiireinen, ja mitä aiemmin ryhmä on paikalla, sitä stressittömämpää on varusteiden tarkastus, leirin pystytys, ensimmäisen illan omaehtoinen ruokailu, omien tavaroiden järjestely jne. Jos tulet kaukaa, nyt on viimeinen hetki tarkistaa ettei mikään unohtunut. 


Lauantaiaamuna ryhmänjohtaja tai oma herätyskello herättää ryhmästä riippuen joko punnertamaan tai aamupesulle, ja Sotahuudon virallinen herätys kuulutetaan aamiaisen alkaessa. Aamiaisen jälkeen kokoonnutaan katsomaan ensimmäinen osa kesäteatteria, jonka tarkoitus on valaista tapahtuman kehystarinaa. Seuraa muutama tunti taistelua (erilaisia skenaarioita, joiden välissä saattaa olla lisää juonenkäänteitä), jonka jälkeen ryhmät lounastavat omassa järjestyksessä tauon aikana. Lounaan jälkeen taistellaan muutama tunti lisää, ja kun kaikki ovat poikki, syödään päivällinen ja suuret taistelut ovat siltä päivältä ohi. Lauantai-iltana useimmissa Sotahuudoissa pääsee yleensä tutustumaan muihin kävijöihin, haastamaan ihmisiä kaksintaisteluihin, osallistumaan iltaohjelmaan ja ryhmäturnaukseen sekä nauttimaan saunasta ja Suomen kesästä.

Sunnuntaiaamuna herätään aamiaiselle, taistellaan, syödään ja taistellaan. Viimeisenä skenaariona on usein Riski eli alueenhallintaskenaario, ja viimeisen taistelun jälkeen iltapäivällä julistetaan Sotahuudon voittava ryhmä, kootaan ja siivotaan leirit ja lähdetään kotiin.

Sotahuutoon valmistautuminen

Tapahtumaan on saatavilla edullinen vakuutus ilmoittautumisen yhteydessä, ja sitä suositellaan jokaiselle otettavaksi. Boffaus ei ole erityisen vaarallinen laji, mutta maastossa juokseminen joukossa sisältää tiettyjä riskejä.

Jos olet pakkaamassa ensimmäistä kertaa Sotahuudon kaltaiseen tapahtumaan, tässä yleinen lista mahdollisesti mukaan otettavista tavaroista! Yöpyminen tapahtuu ryhmästä ja itsestä riippuen todennäköisesti leirintäolosuhteissa.

 • juomapullo
 • hyvät nilkkaa tukevat ja jalkaa suojaavat kengät, esimerkiksi maiharit tai vaelluskengät
 • omaa purtavaa illaksi ja välipalaksi
 • hygieniavälineet
 • koronavuoden lisäys: oma pieni pullo käsidesiä
 • lääkkeet
 • ensiapuvälineet (ainakin laastareita)
 • vaihtovaatteita, varsinkin sukkia
 • päähine suojaamaan auringolta
 • panssari, erityisesti kypärä
 • sormia suojaavat hansikkaat
 • omat ruokailuvälineet jos ryhmä järjestää itse ruokailunsa (kulho + kuppi, lusikka)
 • hyttysmyrkky
 • aurinkovoide
 • teltta 
 • makuualusta ja -pussi 
 • aluskerrasto

Lopuksi

Ohjeita bofferimiekan ja muiden varusteiden tekoon on koottu sivustolle boffaus.fi ja keskustelua varusteiden rakentelusta käydään Sotahuudon facebook-ryhmässä, ryhmien sisäisesti, sekä Suomen boffaajat -discordserverillä.